تجارت و محیط زیست

ساخت وبلاگ

گسترش تجارت جهانی و ادغام فزاینده زنجیره های ارزش جهانی سؤالاتی را در مورد چگونگی تعامل تجارت و محیط زیست با یکدیگر ایجاد می کند. تأثیرات تجارت بر محیط زیست چیست؟و به طور معکوس ، چگونه یک محیط طبیعی در حال تغییر (به عنوان مثال تأثیر تغییرات آب و هوا) می تواند الگوهای تجارت را اصلاح کند؟آیا آزادسازی تجارت برای محیط زیست خوب است یا بد؟عواقب کوتاه مدت و بلند مدت چیست و آیا می تواند ترکیبی بهینه از سیاست های تجارت و محیط زیست مزایای تجارت را ضمن به حداقل رساندن هزینه های زیست محیطی داشته باشد؟

تجارت می تواند تأثیر مثبت و منفی بر محیط زیست داشته باشد

رشد اقتصادی ناشی از گسترش تجارت می تواند با افزایش آلودگی یا تحقیر منابع طبیعی ، تأثیر مستقیمی بر محیط زیست داشته باشد. علاوه بر این ، آزادسازی تجارت ممکن است منجر به تخصص در فعالیت های فشرده آلودگی در برخی از کشورها شود اگر سخت گیری سیاست های زیست محیطی در کشورها متفاوت باشد-فرضیه به اصطلاح آلودگی.

با این حال ، افزایش تجارت به نوبه خود می تواند با حمایت از رشد اقتصادی ، توسعه و رفاه اجتماعی ، به ظرفیت بیشتری برای مدیریت مؤثرتر محیط کمک کند. مهمتر از همه ، بازارهای باز می توانند دسترسی به فن آوری های جدید را که باعث می شود فرآیندهای تولید محلی با کاهش استفاده از ورودی هایی مانند انرژی ، آب و سایر مواد مضر از نظر محیط زیست کارآمدتر شوند ، بهبود بخشد.

به همین ترتیب ، تجارت و آزادسازی سرمایه گذاری می تواند انگیزه هایی را برای اتخاذ استانداردهای سختگیرانه محیط زیست فراهم کند. هرچه یک کشور در اقتصاد جهانی یکپارچه تر شود ، بخش صادرات آن بیشتر در معرض نیازهای زیست محیطی است که توسط واردکنندگان پیشرو تحمیل می شود. تغییرات مورد نیاز برای برآورده کردن این الزامات ، به نوبه خود ، به عقب در امتداد زنجیره تأمین ، تحریک استفاده از فرآیندهای تولید پاک کننده و فن آوری ها را تحریک می کند.

عواقب ناشی از تغییرات آب و هوا می تواند تجارت را مختل کند

عواقب مستقیم تغییرات آب و هوا در تجارت می تواند ناشی از وقایع مکرر آب و هوایی شدید و افزایش سطح دریا باشد. زیرساخت های زنجیره ای عرضه ، حمل و نقل و توزیع احتمالاً به دلیل تغییرات آب و هوا در معرض اختلال قرار می گیرند. حمل و نقل دریایی ، که حدود 80 ٪ از تجارت جهانی را براساس حجم به خود اختصاص می دهد ، می تواند عواقب منفی را تجربه کند ، به عنوان مثال از بسته شدن مکرر بندر به دلیل وقایع شدید. مهمتر از همه ، انتظار می رود تغییرات آب و هوایی باعث کاهش بهره وری کلیه عوامل تولید (یعنی نیروی کار ، سرمایه و زمین) شود که در نهایت منجر به تلفات تولید و کاهش حجم تجارت جهانی خواهد شد.

در عین حال ، همچنین می تواند تأثیرات اقتصادی مثبتی در حمل و نقل دریایی از طریق افتتاح بیشتر مسیرهای حمل و نقل قطب شمال ، هرچند با هزینه تخریب محیط زیست ، وجود داشته باشد.

چگونه سیاست گذاران می توانند بهینه تجارت و سیاست های محیط زیست را ترکیب کنند؟

سیاست های مؤثر زیست محیطی و چارچوب های نهادی در سطح محلی ، منطقه ای ، ملی و بین المللی مورد نیاز است. تأثیر آزادسازی تجارت بر رفاه یک کشور بستگی به این دارد که آیا سیاست های مناسب زیست محیطی در داخل کشور مورد نظر وجود دارد (به عنوان مثال ، به درستی قیمت گذاری منابع زیست محیطی قابل حمل). سیاست های سختگیرانه محیط زیست با یک رژیم تجارت باز سازگار است زیرا آنها بازارهایی را برای کالاهای زیست محیطی ایجاد می کنند که متعاقباً می توانند به کشورهایی که از آنها پیروی می کنند در رشته های محیطی-به اصطلاح مزیت اول-صادر شود ، صادر شود. این امر به ویژه در مورد فن آوری های پیچیده مانند انرژی های تجدید پذیر صادق است.

کشورها تعدادی از تلاشهای مربوط به محیط زیست تحت چارچوب سازمان تجارت جهانی (WTO) از جمله مذاکره در مورد کاهش تعرفه در کالاها و خدمات زیست محیطی ، به دنبال وضوح بیشتر در رابطه بین قوانین موجود در سازمان تجارت جهانی و تعهدات تجاری خاص در توافق نامه های زیست محیطی چند جانبه و به دنبالرشته های مربوط به یارانه های شیلات. به این ترتیب ، WTO در حال ساختن یک چارچوب چند جانبه برای تجارت بین المللی است که همچنین هرگونه وسوسه گمراه کننده را برای شرکت در "مسابقه به پایین" دلسرد می کند.

گنجاندن مقررات زیست محیطی در توافق نامه های تجاری دو جانبه و منطقه ای همچنین به هماهنگی مقررات زیست محیطی بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه کمک کرده است. اقتصادهای پیشرفته تر می توانند منابع و مؤسساتی را برای ایجاد ظرفیت فراهم کنند و می توانند شرکای کمتری را برای تقویت مقررات زیست محیطی ترغیب کنند. OECD به بسیاری از موضوعات مربوط به تجارت و محیط زیست مانند توافق نامه های تجاری و تجارت منطقه ای (RTA) محرک های مقررات زیست محیطی در RTA ها و همچنین سخت گیری سیاست های زیست محیطی به عنوان محرک تجارت کالاها در کالاها و خدمات زیست محیطی پرداخته است. ما همچنین در حال توسعه مجموعه ای از شاخص های سیاست در مورد تجارت و محیط زیست برای کمک به نظارت بر پیشرفت در جهت انسجام بیشتر سیاست و شناسایی اولویت های سیاست در تقاطع تجارت و محیط زیست هستیم.< Pan> درج مفاد محیط زیست در توافق نامه های تجاری دو جانبه و منطقه ای همچنین به هماهنگی مقررات زیست محیطی بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه کمک کرده است. اقتصادهای پیشرفته تر می توانند منابع و مؤسساتی را برای ایجاد ظرفیت فراهم کنند و می توانند شرکای کمتری را برای تقویت مقررات زیست محیطی ترغیب کنند. OECD به بسیاری از موضوعات مربوط به تجارت و محیط زیست مانند توافق نامه های تجاری و تجارت منطقه ای (RTA) محرک های مقررات زیست محیطی در RTA ها و همچنین سخت گیری سیاست های زیست محیطی به عنوان محرک تجارت کالاها در کالاها و خدمات زیست محیطی پرداخته است. ما همچنین در حال توسعه مجموعه ای از شاخص های سیاست در مورد تجارت و محیط زیست برای کمک به نظارت بر پیشرفت در جهت انسجام بیشتر سیاست و شناسایی اولویت های سیاست در تقاطع تجارت و محیط زیست هستیم. درج مقررات زیست محیطی در توافق نامه های تجاری دو جانبه و منطقه ای نیز کمک کرده استمقررات زیست محیطی بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را هماهنگ کنید. اقتصادهای پیشرفته تر می توانند منابع و مؤسساتی را برای ایجاد ظرفیت فراهم کنند و می توانند شرکای کمتری را برای تقویت مقررات زیست محیطی ترغیب کنند. OECD به بسیاری از موضوعات مربوط به تجارت و محیط زیست مانند توافق نامه های تجاری و تجارت منطقه ای (RTA) محرک های مقررات زیست محیطی در RTA ها و همچنین سخت گیری سیاست های زیست محیطی به عنوان محرک تجارت کالاها در کالاها و خدمات زیست محیطی پرداخته است. ما همچنین در حال توسعه مجموعه ای از شاخص های سیاست در مورد تجارت و محیط زیست برای کمک به نظارت بر پیشرفت در جهت انسجام بیشتر سیاست و شناسایی اولویت های سیاست در تقاطع تجارت و محیط زیست هستیم.

معامله ارز ماتیک...
ما را در سایت معامله ارز ماتیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : لیلا حاتمی بازدید : 50 تاريخ : دوشنبه 7 فروردين 1402 ساعت: 13:06