تجزیه و تحلیل قیمت نفت: تأثیر عرضه و تقاضا

ساخت وبلاگ

گرگ مک فارلین نویسنده مالی و بنیانگذار ControlyOurcash.com است. او همچنین نویسنده کنترل پول شما است: درآمدزایی معنا پیدا می کند.

Cierra Murry متخصص در بانکداری ، کارت های اعتباری ، سرمایه گذاری ، وام ، وام و املاک و مستغلات است. وی مشاور بانکی ، نماینده امضای وام و داور با بیش از 15 سال تجربه در تجزیه و تحلیل مالی ، کارشناسی ارشد ، مستندات وام ، بررسی وام ، انطباق بانکی و مدیریت ریسک اعتباری است.

سوزان یک بازاریاب محتوا ، نویسنده و حقایق است. وی دارای مدرک لیسانس علوم مالی از دانشگاه ایالتی Bridgewater است و به توسعه استراتژی های محتوا برای مارک های مالی کمک می کند.

نفت جواهر تاج کالاها است. از بسیاری جهات ، از پلاستیک گرفته تا آسفالت گرفته تا سوخت استفاده می شود. در نتیجه ، صنعت نفت یک نیروگاه اقتصادی است و تغییر در قیمت نفت از نزدیک توسط دولت ها ، شرکت ها ، سرمایه گذاران و بازرگانان مورد توجه قرار می گیرد.

قیمت های بی ثبات نفت می تواند موج های شوک را در سراسر اقتصاد جهانی ارسال کند. تغییر در تولید و مصرف نفت نیز باعث افزایش قیمت ها می شود. با این حال ، روغن یک الماس یا خاویار نیست. کالاهای لوکس از ابزار محدود که بیشتر آنها می توانند بدون آن زندگی کنند. نفت فراوان و در تقاضای فراوان است و قیمت آن در درجه اول تابعی از نیروهای بازار است.

بسیاری از متغیرها بر قیمت نفت ، از جمله تئوری اساسی اقتصادی عرضه و تقاضا تأثیر می گذارد. قانون عرضه و تقاضا بیان می کند که در صورت افزایش عرضه ، قیمت ها کاهش می یابد. برعکس ، اگر تقاضا افزایش یابد ، قیمت ها نیز باید قیمت ها را نیز انجام دهند. در نتیجه ، سؤال باقی مانده این است: چه چیزی بر عرضه و تقاضای نفت تأثیر می گذارد؟

غذای اصلی

  • نفت خام پادشاه کالاها است و صنعت نفت را به یک نیروگاه اقتصادی تبدیل می کند که در آن قیمت نفت از نزدیک کنترل می شود.
  • ایالات متحده ، عربستان سعودی و روسیه سه تولید کننده برتر نفت در سطح جهان هستند و در سال 2021 نزدیک به 40 میلیون بشکه در روز تولید می کنند.
  • ذخایر نفتی در کشورهای تولید کننده نفت به عنوان ذخایر اثبات شده ، احتمالی و احتمالی طبقه بندی می شوند.
  • عرضه و تقاضا بر اساس شرایط اقتصادی جهانی و تنش های ژئوپلیتیکی می تواند به میزان قابل توجهی بر قیمت نفت تأثیر بگذارد.
  • اوپک ، که کارتل کشورهای تولید کننده نفت است ، هنوز هم توانایی تعیین عرضه نفت و قیمت ها را دارد اما تا حد کمتری نسبت به سالهای گذشته دارد.

عرضه و تقاضا

مصرف نفت شامل شرکت های مختلف و صدها میلیون نفر است که به طور جمعی بر قیمت ها تأثیر می گذارند. تولید نفت همچنین می تواند بر قیمت نفت ، به ویژه در کشورهایی که مقادیر زیادی نفت خام تولید می کنند ، تأثیر بگذارد.

از سال 2021 ، ایالات متحده بزرگترین تولید کننده نفت در جهان است و از این کشور پیشی می گیرد که بیشتر آنها بزرگترین تولید کننده است: عربستان سعودی. ایالات متحده از عربستان سعودی به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت در جهان در سال 2018 پیشی گرفت. دلیل این امر به دلیل شکستن شیل در تگزاس و داکوتای شمالی بود. با این حال ، در سال 2019 ، تولید نفت عربستان سعودی در مقایسه با سطح طبیعی به دلیل حمله به مزارع نفتی آن ، که باعث ایجاد اختلال در تولید شد ، در مقایسه با سطح عادی کاهش یافت.

در سال 2021 ، ایالات متحده تقریباً 18. 9 میلیون بشکه روغن در روز تولید می کرد. عربستان سعودی حدود 10. 8 میلیون تولید کرد و روسیه حدود 10. 8 میلیون تولید کرد. کانادا در چهارم با 5. 5 میلیون بشکه در روز تولید شد.

ظرفیت و ذخایر

به نظر می رسد که کشورهایی که بیشترین نفت را تولید می کنند و کشورهایی که معمولاً با فراوانی روغن مشخص می شوند ، لزوماً یکسان نیستند. بین تولید نفت و ذخایر نفتی تفاوت مهمی وجود دارد.

ذخایر نفتی نفتی در زمین است که به عرضه آن تبدیل نشده است.

انواع ذخایر

به طور معمول ، ذخایر نفتی به عنوان ذخایر اثبات شده طبقه بندی می شوند (90 ٪+ احتمال استخراج روغن) ، ذخایر احتمالی (50 ٪+ موردی که روغن را می توان استخراج کرد) و ذخایر احتمالی (حداقل 10 ٪ احتمال دریافت مقادیر بازیابی شده اراده شدهمساوی یا فراتر از مبلغ تخمین زده شده به علاوه احتمالی به علاوه ذخایر احتمالی). تعیین نوع ذخایر نفتی که کشورها می توانند به تعیین میزان تأمین مواد نفتی در آینده و توانایی عرضه آینده برای تأمین تقاضا کمک کنند.

کشورهایی که دارای ذخایر هستند

ونزوئلا به عنوان رهبر در لیست بزرگترین ذخایر نفتی توسط کشور ذکر شده است که ذخایر آن 303. 8 میلیارد بشکه تخمین زده می شود. با این حال ، بیشتر روغن آنها در خارج از کشور یا عمیق در زیر زمین است و رسیدن به آن دشوار است. همچنین روغن متراکم است که باعث می شود اصلاح محصولات قابل استفاده مانند بنزین سخت تر شود. عربستان سعودی با 297. 5 میلیارد بشکه دومین ذخایر بزرگ دارد.

در مورد ایالات متحده ، ذخایر اثبات شده آن نسبت به ظرفیت فعلی آن کمتر چشمگیر است. ایالات متحده در پایان سال 2020 68 میلیارد بشکه در اختیار داشت.

پمپاژ ، پالایش و توزیع

نظریه اساسی عرضه و تقاضا بیان می کند که وقتی بیشتر محصول تولید می شود ، باید کمتر بفروشد ، همه چیز برابر است. این یک رقص همزیستی است. در وهله اول بیشتر تولید شد زیرا از نظر اقتصادی کارآمدتر شد (یا از نظر اقتصادی کم کارآمدتر) برای انجام این کار. به عنوان مثال ، اگر یک تکنیک تحریک چاه روغن اختراع شده باشد که می تواند تنها یک هزینه افزایشی یک میدان نفتی را برای تنها یک هزینه افزایشی کوچک دو برابر کند ، با این که تقاضا استاتیک باقی می ماند ، قیمت ها باید کاهش یابد.

استخراج روغن

تحولات فن آوری همچنین بر تولید و هزینه های استخراج نفت از زمین تأثیر گذاشته است. تولید نفت در آمریکای شمالی در حال افزایش است که مزارع در داکوتای شمالی و آلبرتا مثل همیشه مثمر ثمر است. همچنین ، عرضه جدید ناشی از پیشرفت در شیل شدن شیل است. شکستگی به شکستگی هیدرولیک اشاره دارد ، که در آن شکستگی در سازندهای سنگی با تزریق مایع به ترک ها ایجاد می شود تا آنها را مجبور به باز کردن کند. در نتیجه ، نفت یا گاز طبیعی را می توان از این چاه های زیر زمینی استخراج کرد.

آخرین آمار برای سال 2021 نشان می دهد که ایالات متحده 20. 5 میلیون بشکه در روز مصرف می کند ، بسیار بالاتر از سطح تولید آن.

پالایش و توزیع

با وجود افزایش تولید نفت ، قیمت نفت خام بی ثبات و اغلب اوقات بالا مانده است. مشکل نظریه اساسی عرضه و تقاضا این است که توزیع و پالایش همیشه با تولید همراه نیست.

به عنوان مثال ، ایالات متحده اغلب پالایشگاه ها را ایجاد نمی کند. پنج پالایشگاه بین سالهای 2014-2019 ساخته شده است تا از تولید استفاده شود ، اما قبل از سال 2014 ، آخرین پالایشگاه در سال 1998 ساخته شد. ساخت و ساز پس از دهه 1970 به یک ترفند کاهش یافته بود. فقط دو پالایشگاه در دهه 80 و سه در دهه 90 ساخته شد و آنها برای ظرفیت زیادی ساخته نشده بودند. در واقع یک ضرر خالص وجود دارد: ایالات متحده پالایشگاه کمتری نسبت به سالهای قبل دارد.

از ژانویه سال 2022 ، ایالات متحده 130 پالایشگاه در حال بهره برداری دارد. بنابراین حتی اگر مقدار زیادی روغن وجود داشته باشد ، امکان اصلاح آن و به بازار عرضه محدود است ، که این امر بر تأمین موجود برای مصرف تأثیر می گذارد.

اوپک و قیمت نفت

سپس مشکل کارتل ها وجود دارد. سازمان کشورهای صادرکننده نفت (OPEC) در دهه 1960 تأسیس شد. اگرچه منشور سازمان این موضوع را صریح بیان نمی کند ، اما قیمت ها را برطرف می کنند. اوپک با محدود کردن تولید ، می تواند قیمت نفت را وادار به افزایش کند و از این طریق از سود بیشتری برخوردار شود تا اینکه کشورهای عضو آن هرکدام را با نرخ در حال فروش در بازار جهانی فروخته اند. در طول دهه 1970 و بیشتر دهه 1980 ، این یک استراتژی غیراخلاقی برای اوپک بود.

طبق اعلام اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده (EIA) ، کشورهای عضو اوپک غالباً از سهمیه های خود فراتر می روند و چند میلیون بشکه اضافی را می فروشند و می دانند که مجریان نمی توانند جلوی این کار را بگیرند.

تنش های ژئوپلیتیکی و قیمت نفت

صنعت نفت یک بازی جهانی است و آنچه در جهان اتفاق می افتد بر قیمت نفت تأثیر می گذارد ، به خصوص که بخش بزرگی از بزرگترین تولید کنندگان نفتی جهان در مناطق ناپایدار قرار دارند.

مناطق مستعد تنش ها

تنش های ژئوپلیتیکی اغلب با بسیاری از کشورهای تولید کننده نفت ، به ویژه در خاورمیانه همراه است. عربستان سعودی ، عراق ، ایران ، کویت و لیبی همه در این منطقه قرار می گیرند. با این حال ، سایر کشورها به عدم اطمینان از تأمین نفت افزوده اند و بر قیمت ها تأثیر می گذارد. به عنوان مثال ، روسیه یک بازیگر ناعادلانه در سیاست جهانی بوده است و به دلیل این امر تحریم هایی را متحمل شده است.

حملات تروریستی ، تحریم ها و سایر مسائل منطقه ای بر نحوه تأمین نفت این کشورها تأثیر می گذارد و نحوه حرکت قیمت نفت را تعیین می کند. اگر این کشورها نتوانند نفت را تأمین کنند زیرا آنها مانع هستند و تقاضا ثابت می ماند ، قیمت نفت افزایش می یابد.

تنش های روسیه و اوکراین

تنش های ژئوپلیتیکی که از اواخر سال 2021 آغاز شد و در اوایل سال 2022 افزایش یافت ، منجر به افزایش 35 درصدی قیمت واسطه غرب تگزاس (WTI) شد. در اواسط دسامبر سال 2021 ، مقامات روسی هشدار دادند كه اوكراین نباید در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گنجانده شود و نیروهای ناتو باید از اروپای شرقی خارج شوند. ایالات متحده و ناتو امتناع کردند و این تنش ها بازارهای انرژی را افزایش داد.

در اوایل سال 2022 ، روسیه عملیات نظامی را در اوکراین آغاز کرد ، که در مناطق جدایی طلب در شرق و سایر اهداف در داخل کشور متمرکز بود. در نتیجه ، قیمت نفت WTI از 74. 32 دلار در 15 دسامبر 2021 به 100 دلار افزایش یافت ، در حالی که برنت نفت خام در معاملات داخل کشور در اوایل سال 2022 بیش از 105 دلار شلیک کرد.

تحریم های اقتصادی ناشی از تنش های ژئوپلیتیکی نیز می تواند منجر به نوسانات در بازارهای انرژی شود. در تاریخ 22 فوریه 2022 ، رئیس جمهور آمریكا جو بایدن از مجازات هایی كه شامل مسدود كردن دو بانک مالی دولتی روسیه و شرکتهای تابعه آنها است ، اعلام كرد كه تأمین مالی به ارتش روسیه می شود. تحریم ها همچنین خریدهای بدهی حاکمیت روسیه را در ایالات متحده ممنوع اعلام کرد و نخبگان روسی و خانواده های آنها را هدف قرار داد.

با این حال ، در 24 فوریه 2022 ، تحریم ها در دامنه دیگری گسترش یافت تا سایر موسسات مالی روسیه ، از جمله دو بانک بزرگ - Sberbank و VTB Bank - دسترسی به سیستم مالی ایالات متحده را شامل شود. تحریم ها همچنین افراد ایالات متحده را از خرید بدهی حاکمیت جدید و موجود روسیه در بازار ثانویه منع می کند. نخبگان روسی و خانواده های آنها از نظر مالی مورد هدف قرار گرفته اند ، در حالی که کنترل صادرات برای جلوگیری از واردات کالاهای فناوری به روسیه به کار گرفته شده است.

عرضه و تقاضای نفت چیست؟

مدیریت اطلاعات انرژی ایالات متحده تولید نفت جهانی در سال 2023 را 101. 55 میلیون بشکه در روز (MB/D) پیش بینی می کند ، با مصرف جهان به 101. 58 مگابایت در روز رسیده است.

نفت چگونه بر عرضه و تقاضا تأثیر می گذارد؟

جهان برای سوخت ، انرژی ، پلاستیک ، مواد شیمیایی ، لباس و موارد دیگر به روغن متکی است. با افزایش و کاهش قیمت نفت ، به طور کلی افزایش و سقوط مربوط به هزینه های تولید کالا و خدمات وجود دارد. با افزایش قیمت نفت ، هزینه های تولید و حمل و نقل افزایش می یابد ، که این امر با قیمت معین عرضه را کاهش می دهد. اگر قیمت نفت کاهش یابد ، هزینه های تولید و حمل و نقل کاهش می یابد ، بنابراین می توان با قیمت مشخصی بیشتر تولید کرد. سپس تقاضا در پاسخ به نوسانات عرضه افزایش یا کاهش می یابد.

عرضه و تقاضا چگونه بر قیمت نفت تأثیر می گذارد؟

به طور کلی ، اگر عرضه نفت افزایش یابد ، در صورت کاهش عرضه ، قیمت ها با پایین آمدن و افزایش پاسخ می دهند. به همین ترتیب ، اگر تقاضا کاهش یابد ، در صورت افزایش تقاضا ، قیمت ها باید کاهش و افزایش یابد.

معامله ارز ماتیک...
ما را در سایت معامله ارز ماتیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : لیلا حاتمی بازدید : 50 تاريخ : دوشنبه 7 فروردين 1402 ساعت: 19:49